Humanitært engasjement: Støtt Ukrainas med Putins øyne

av Irene Finstad Lyster

Fra Debutroman til Thriller

Etter godt salg av debutromanen «Vinterspire» har folk etterspurt oppfølgeren. Min nyeste bok, Putins øyne, er i en thriller fra Ukraina-krigen, fo jeg la i perioder bort oppfølgeren til Vinterspire for å fortelle an annen historie. Romanen tar dere med på en reise fra dagene før invasjonen av Ukraina og inn i månedene som fulgte. Jeg ønsket i utgangspunktet å fortelle verden trusselen Ukraina sto overfor, men så brøt krigen ut, og romanen har blitt et innblikk i ukrainernes prøvelser og motstand.

Humanitært engasjement

Hovedpersonen i «Putins Øyne» utsettes for risiko og fare, og går gjennom en utvikling som menneske og motstandsforkjemper. Millioner av mennesker har også flyktet, og en viktig motivasjon for arbeidet med romanen var å hjelpe unge krigsofre. Derfor går 50% av salget til PLAN, en organisasjon som hjelper flyktninger i nabolandet Moldova.

ødelggelser kyiv5900805894964815885.

Spenning og driv

Jeg har fått flere positive tilbakemeldinger på «Putins Øyne». Den beskrives som spennende og med et godt driv. Folk liker også at reelle krigshendelser flettes inn så det gir et tilbakeblikk på situasjonen før, under og etter krigsutbruddet.

ukrains flagg vaier2991397800357376663.

Ulike hjelpere

Igjen er Nina Grove Hansen engasjert, denne gangen som konsulent, og i tillegg har jeg fått hjelp fra John Olav Oldertrøen, en erfaren redaktør og journalist som har bidratt til å løfte manus. Flere meninger og perspektiver gir trygghet underveis for at jeg er på rett spor.

Min datter, Emma Sofie Lyster, har også engasjert seg som «bokmodell». Hun er fotogen som få og stiller gjerne opp for andre. Jeg er veldig fornøyd med bildene og bruker dem i annonseringen.

Takknemlig for støtte og oppmuntring

Jeg er glad for at jeg våget å følge drømmene mine, for det er stor tilfredsstillelse i å hele tiden lære nye ting, alt fra språklige virkemidler til digital markedsføring og regnskapsregler. For de som ennå ikke har fått tak i boken, er «Putins Øyne» tilgjengelig og kan kjøpes direkte fra min nettside irenelyster.org eller via nettbokhandlere som ark.no og norli.no.

Jeg er takknemlig for all oppmuntring og støtte, og håper romanen vil nå ut til et bredt publikum. På den måten kan jeg bidra til støtte og oppmerksomhet til Ukraina. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt, og dette er mitt bidrag.